Inloggen

Inloggen

                    In Memoriam

                                                 

                     Dick Vermeer
                † 19 oktober 2021

 


Deze week bereikte ons het droevige bericht dat op dinsdag 19 oktober jl. oud
SV-lid Dick Vermeer na een kort ziekbed overleden is aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Dick is 44 jaar actief lid geweest van onze vereniging, heeft de erespeld mogen ontvangen van de KNSB, en was Lid van Verdienste van onze vereniging.
Tijdens zijn lidmaatschap heeft hij meerdere functies bekleed, waarvan het voorzitterschap de meest prominente is geweest.

Zelf leerde ik Dick, een zeer imposante man, pas beter kennen in de periode 2010-2013, toen hij bij het maken van ons clubblad de redactie heeft bijgestaan. Hij leverde vele humoristische, maar ook serieuze, stukken aan voor de Schaakbrug, zowel onder eigen naam als onder het alias ‘Lekepraat’. Hij redigeerde kritisch, waar gevraagd, ook de stukken die we hem aanleverden.

Gedurende de laatste jaren van zijn lidmaatschap was hij vanwege zijn gezondheid veel minder op de club dan hij wilde, maar Dick bleef wel zoveel mogelijk actief in zijn eigen regio, waaronder op de Schaaksociëteit in Rhoon, en gaf hij les aan de jeugd in Pernis. Dick had nog steeds veel contact met een aantal van onze leden.

Het bestuur en de leden van de Schaakvereniging Spijkenisse wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Eric de Lange
Voorzitter