De 2021 editie van ons jeugdtoernooi moet ook nu vanwege de nog geldende Corona maatregelen worden uitgesteld.
Zodra een nieuwe datum bekend wordt zullen we dat hier aangeven en publiceren op www.schaakkalender.nl

Hopelijk zal dat niet te lang op zich laten wachten.

Tot dan
Eric de Lange
Schaakvereniging Spijkenisse

Speellocatie:

Er wordt gespeeld in het clublokaal van Schaakvereniging Spijkenisse.
De Boekenberg
3201 CZ Spijkenisse
Klik hier voor een routebeschrijving en gratis parkeer mogelijkheden.

Categorieën:

• Invitatiegroep, op uitnodiging
  • A, geboren in of na 1996 en begeleiders/trainers/ouders.
  • B, geboren in of na 2005
  • C, geboren in of na 2007
  • D, geboren in of na 2009
  • E, geboren in of na 2011
  • F, geboren in of na 2012

De uitslagen van categorie B t/m F worden doorgegeven voor de verwerking van de KNSB jeugdrating.

Inschrijving:

Inschrijving kan via het inschrijfformulier of een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijden:

08:45 uur: speelzaal open
09:00 uur: start inschrijving; men dient vóór 09.45 uur te zijn ingeschreven anders is deelname niet meer mogelijk.
10:00 uur: opening en aansluitend start 1e ronde
17:00 uur: prijsuitreiking

Inschrijfgeld:

€ 5,- (een verrassing en enkele versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen!)
Geen lid van een schaakvereniging of schaakbond? Dan is het inschrijfgeld €7,50 (inclusief KNSB ratinglidmaatschap)

Prijzen:

• Invitatiegroep: geldprijzen van tenminste €500, (1e prijs €250,=)en een beker voor de winnaar
  • A, B en C: geldprijzen, tenminste €500,- Beker voor de winnaar en beste begeleider in groep A.
    Prijzengeld A, B, C voor de 1e(respectievelijk, €150, €100, en €80,=), 2e en 3e prijs, + beste meisje
    (of 4e prijs indien 1e, 2e of 3e prijs door een meisje gewonnen wordt.)
  • D, E en F: bekers voor 1e t/m 5e prijs, + beste meisje.
  • Prestatieprijzen individueel. D, E, en F : Partij van de dag, (toernooi)ratingsprong per groep. Wordt op toernooidag definitief vastgesteld.

Speeltempo en indeling:

• Categorie A, B, C en de invitatiegroepen spelen 7 ronden, bedenktijd per persoon per partij is 15 minuten + 5 seconde per zet vanaf zet 1.
  • Categorie D en E spelen 7 ronden, de bedenktijd is 20 minuten p.p.p.p.
  • Categorie F speelt 9 ronden, er wordt zonder klok gespeeld, na 20 minuten wordt er een klok bij de partij gezet.
  • Er wordt ingedeeld volgens het Zwitsers Systeem. Ronde 1 en 2 wordt op rating ingedeeld, vanaf ronde 3 op weerstandspunten.
  • Indien een speler/speelster geen bekende rating heeft, wordt de TPR gebruikt die eerder behaald is op een eerder georganiseerd toernooi van Spijkenisse.

Informatie:

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Eric de Lange via:
telnr: 06 - 11 722 542