Afgelopen seizoen zijn we steeds meer online gaan schaken. Gelukkig kunnen we nu weer op de club schaken, maar er zijn een hoop jeugdschakers die het online schaken erg leuk vonden! Hieronder een kort overzichtje met de online schaakactiviteiten van SV-Spijkenisse:

Lichess
Via lichess doen we mee aan online schaaktoernooien en organiseren we zelf ook regelmatig schaakactiviteiten via onze teampagina. Een leuke manier om samen met de clubgenoten te schaken en elkaar ook online te ontmoeten. Onze lichesspagina voor de jeugd kunt u hier terugvinden. Hier vind je ook alle aankomende toernooien en activiteiten.

Daarnaast is er ook voor de hele club een lichesspagina waar ook regelmatig schaakactiviteiten worden georganiseerd. Deze kan je hier terugvinden.

Hoe kan je meespelen op lichess?
1. Maak een account aan op lichess via https://lichess.org/signup
2. Ga naar onze lichessteampagina: https://lichess.org/team/sv-spijkenisse-jeugdafdeling
en meld je aan. Let op dat je bent ingelogd!
3. Vul de velden in en los de schaak-captcha op.
4. Zodra je bent toegevoegd kan je meedoen met de teamactiviteiten.

Zuid Holland Jeugd Cup
Dit jaar doen we ook mee met de online variant van de Groene Hart cup, de Zuid Holland Jeugd cup. Elke maand spelen we op woensdagavond van 18:30 t/m 19:30 mee met drie teams vanuit SV-Spijkenisse. Lijkt je leuk om hieraan mee te doen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speelavond 1; 25 november 2020
Speelavond 2: 16 december 2020
Speelavond 3: 13 januari 2021
Speelavond 4: 10 februari 2021
Speelavond 5: 10 maart 2021
Speelavond 6: 31 maart 2021
Finaleavond: Online – 21 april 2021

Schaakmatties
Dit is een initiatief van de KNSB, waar jeugdschakers op een kindvriendelijke en leerzaam platform kunnen schaken tegen schakers uit heel Nederland. Via chesskid.com worden regelmatig toernooitjes georganiseerd en kan je het schaken ook verbeteren door middel van verschillende online schaaklessen en puzzels.

Meer informatie over Schaakmatties kan je hier terugvinden, een jaarabonnement op Schaakmatties bedraagt €7,50. Wil je graag lid worden van Schaakmatties? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.