Afgelopen zaterdag was alweer de derde speeldag voor de Jeugdclubcompetitie. Nadat Spijkenisse-A1 de vorige speeldag al een matchpunt geproefd had, ging het team weer in het Podium aan de Maas op het strijdtoneel voor meer. Hoewel dit jonge team niet meespeelt voor de prijzen, waken ze er wel voor om niet te degraderen. Elk punt is dus zeker mooi meegenomen!

Helaas konden ze niet op volle kracht aanwezig zijn, maar vonden ze een goede invaller in Vinh Nguyen Quang. De eerste wedstrijd van de dag mocht het team aan de tafel zitten tegenover de Waagtoren A1. Gaat dit jonge team weer matchpunten pakken?

Op het vierde bord wist invaller Vinh te bewijzen dat hij goed kan bijbenen in de meesterklasse. Na de afwikkeling in het middenspel kwam hij passief in een toreneindspel terecht. Maar nadat ze beiden de torens afruilden werd al snel duidelijk dat het eindspel remise was. Een prima halfje van Vinh! Voor Job was het andere koek, nadat hij een klein voordeeltje had richting het eindspel, werd niet helemaal duidelijk wat de weg naar de winst is. Maar door een inaccuraat zetje van zijn tegenstander wist Job het vlot af te maken en kon hij de winst verzilveren.

Als jongste lid van het team had Ansh deze week weer een zware taak op het eerste bord. Met de zwarte stukken wist hij lang de druk op de witte stelling te zetten, maar het bleek lastig om zijn initiatief te vertalen in een langdurig voordeel. Naarmate de partij vorderde verdween het voordeel en kon wit zijn eigen aanval opbouwen. Uiteindelijk verloor Ansh materiaal en helaas ook de partij. Ook deze week maakte Pascalle het weer spannend op het derde bord. In een gelijk loper eindspel was het nog onduidelijk naar wie de winst toe zou gaan, maar met beide spelers in tijdnood kunnen de gekste dingen gebeuren. Uiteindelijk werd het toch nog remise en pakte het team een matchpunt met een 2-2 score.

Nog geen winst maar wel weer een belangrijk matchpunt erbij. Nadat iedereen weer heeft kunnen opladen in de pauze, gingen ze alweer de 6e ronde in tegen Leiderdorp A1. En ook hier deed Job goede zaken op het tweede bord. In de opening was hij op bekend terrein en wist hier ook al een klein voordeel te behalen. Langzaam werd dit voordeel groter en kon Job het tactisch afmaken.

Pascalle en Vinh trokken helaas het kortste end deze ronde. Pascalle had al een zware eerste ronde achter de rug en moest ook deze ronde hard werken. Helaas lukte dat niet en moest ze zich gewonnen geven. Ook voor Vinh was het een pittige partij en verloor ook helaas de partij. Op het eerste bord leek er bij Ansh nog een kans op winst, maar al snel bleek dat dit toch lastiger was dan gedacht. Ondanks een paar pogingen van Ansh, woekerde de partij af naar een remise. Jammer genoeg was het deze ronde het niet geworden en scoorde ze 1,5-2,5.

Helaas maar één matchpunt deze speeldag, maar hiermee is degradatie voorlopig wel afgewend. Wel een dikke pluim voor Job, want dit JCC gaat hij heel goed met 4,5 punt uit 6. De laatste speeldag op 30 november belooft nog veel spannends met nog twee rondes te gaan.

Tussenstand en resultaten zijn hier terug te vinden: https://knsb.netstand.nl/teams/view/1744

Vorige verslagen van het Spijkenisse A1 team vind je hier :