Inloggen

Inloggen

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren de persoonlijke jeugdkampioenschappen van de RSB en het kwalificatie toernooi voor de ABC. Ditmaal weer in de vertrouwde omgeving in de boekenberg. Vanuit Spijkenisse deden er weer 9 gemotiveerde denkers mee en voor hun beloofde het twee spannende dagen te worden.
 

Op vrijdag mochten Lavanan, Lisa en Ansh als eerste het spits afbijten. Na een rustige start wist Lavanan toch nog drie punten in de wacht te slepen. Af en toe gaf hij een stuk kado, maar hij wist de partij altijd goed af te maken. Voor Lisa was het haar eerste PJK, dus des te spannender. Toch wist ze zichzelf goed in de middenmoot te plaatsen met 3,5 punt. En als kers op de taart had ze daarmee ook een NK-Em ticket bemachtigd. De rating favoriet Ansh heeft ook dit jaar bewezen dat hij eerste is in de E-categorie door alle 7 punten in de wacht te slepen. Dus ook Ansh zien we tijdens pasen weer terug op het NK-E.

   

Zaterdag gingen de jongste denkers aan de bak, Djurre in de G en Fabricio in de F. Voor Djurre was het een zware start maar na de 3e ronde wist hij het weer goed op te pakken. De laatste vier partijen kwamen zijn stukken pas echt tot leven en wist hij punt na punt te pakken. Met toch nog 4 punten wist hij de 4e plek te bemachtigen (Gedeeld 2e plaats) in de G.

Voor Fabricio was het andere koek, hij haalde 5 punten binnen en daarmee de gedeeld 2e plaats in de F. Maar daarmee was het nog niet uitgespeeld en moest hij samen met drie andere schakers een barrage spelen voor de 3 NK-tickets. In de onderbuik van de boekenberg in een afgelegen zaaltje konden ze dit in alle rust uitvechten op het bord. Na drie zware partijen trok Fabricio toch het kortste einde en kon hij zich helaas niet plaatsen. Helaas, maar met 5 punten nog zeker geen verkeerde prestatie.

   

Op naar de ABC'tjes, die al sinds vrijdag hard zitten te zwoegen achter het bord. In de A bleek het voor Pascalle lastig om de partijen te verzilveren, maar ze wist uiteindelijk nog een punt binnen te halen. Omdat ze als enige was ingeschreven als A-meisje heeft ze dus automatisch de dames prijs in de wacht gesleept. 

In de B-categorie was het andere koek, daar speelde Job en Djad mee bij de toppers. Helaas moest Djad de eerste ronde al een punt inleveren, maar dat weerhield hem niet om door te blijven zetten. De tweede dag kwamen Djad en Job elkaar tegen, maar helaas moest deze onderlinge strijd op een vervelende manier eindigen. Na een lange tijd beter te hebben gestaan, viel Djad zijn vlag. Een jammerlijk einde van deze strijd, maar de heren hadden nog drie rondes te gaan. Job wist wel hoe hij dit ging invullen, schuiven! Naja, niet helemaal met opzet natuurlijk, maar hij scorde verder alleen nog maar halvjes.

Aan het einde kwamen Djad en Job toch nog gelijk, beide met 4,5 punten. Hiermee waren ze gedeeld derde en konden ze het 'grote' geld in de wacht slepen! Voor Job was het dubbel prijs, want ook dit jaar wist hij een ticket voor het NK te bemachtigen. Goed werk geleverd mannen!

   

In de C was Spijkenisse goed vertegenwoordigd. Bij de meiden ging Lizzy de strijd aan om te kijken hoe ze het opbokst tegen de oudere schakers. Het waren voor haar vaak lange en moeizame partijen, maar ze wist een paar keer een mooie comeback te maken. Met twee punten heeft ze het zeker niet verkeerd gedaan. De gebroeders Ortgiess, Jens en Milan, hebben ook hun kwaliteiten laten zien deze dagen. Het snelle, maar ook riskante, spel van Milan creëerde veel chaos op het bord en leverde hem 3 punten op. Het rustige spel van Jens vergde veel tijd en focus van hem, maar ook Jens wist hiermee 3 punten te pakken. De nieuwe gebroeders Car, Rajeev en Siddarth, hadden het allebei erg zwaar dit toernooi. Siddarth kwam vaak prima in het middenspel maar liet nog te vaak een stuk in staan en kon helaas geen punt scoren. Volgende keer beter! Ook voor Rajeev waren het vaak rustige partijen, maar hij wist het tweemaal goed af te maken en wist dus nog twee punten weg te snoepen.

Voor Zayd leek het erop dat het dit toernooi voor hem het niet zou worden. De eerste dag kon hij maar een punt binnen halen en zijn spel was ook niet over te spreken. Gelukkig wist hij het op dag 2 weer goed op te pakken en kon hij zich in het toernooi goed herstellen. Uiteindelijk met 4 punten wist hij nog de 5e plaats te pakken!

   

   

Het was weer een geslaagd en gezellig PJK! De schakers hebben weer leuke en mooie partijen gespeeld, maar er waren ook weer zat leermomenten. Voor meer foto's en de volledige stand kan je gaan naar : https://r-s-b.nl/rsb-pjk/