Op zaterdag 9 en 23 maart zijn de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB en HSB gehouden. Elk jaar is het weer een kans voor alle clubs om je te meten aan de teams uit de regio, maar natuurlijk ook om kans te maken op een ticket naar het JCC. Dit jaar speelden de C en de E teams weer in de Kameleon in Den Haag en de AB en D Teams speelden thuis, bij ons in de boekenberg. Dit jaar hebben we met 7 teams (!) meegedaan.

De grootste prestatie komt van Spijkenisse A1, die ongeslagen het toernooi hebben gewonnen! De grootste uitdaging was nog tegen Klim-op A1, waar ze 2-2 tegen speelden. Op bordpunten waren ze daarmee niet alleen eerste op het JCK maar ook RSB-Kampioen. Proficiat Djad, Job, Ansh en Vinh!

JCK A- en D-Teams op 23 maart

Het eerste AB-Team, bestaande uit Djad, Job, Ansh en Vinh, maakte een fantastische start en wisten ongeslagen tot de laatste ronde te komen! In de laatste ronde speelden ze tegen de Klim-Op A1 waar gelijkspel voldoende was voor de overwinning. Na vier lange partijen en een beetje geluk met de klok, wisten ze er uiteindelijk 2-2 van te maken en is Spijkenisse A1 eerste geworden! Job had een perfecte score behaald van 7 uit 7, Ansh was ook ongeslagen met 6,5 uit 7 en Djad en Vinh hadden beide met 6 uit 7 ook goed gescoord.

Voor Spijkenisse A2 beloofde het een uitdagende dag te worden als een van de underdogs. Maar ze wisten een aantal partijen mooi om te draaien en wisten nog te scoren. Luka had het zwaar op bord 1 en wist helaas de punten niet te verzilveren. Toen Pascalle hem verving kon zij nog, ondanks de tijdnood, er twee remises uithalen. Met de laagste rating van de groep was elk puntje dat Siddarth kon pakken een overwinning, dat deed hij ook en wist 1,5 punten te pakken. Donny wist ook 2 punten te pakken en Silas was topscoorder met 2,5 punten.

In de D waren we weer goed vertegenwoordigd met drie teams, van jong tot oud. Spijkenisse D1 van Lizzy, Milan, Lavanan en Dominick waren sterk van start gegaan en wonnen de eerste drie rondes zonder slag of stoot. Alleen tegen de 3 toppers van het toernooi, de Klim-op, werd het al snel een moeilijke strijd. Helaas wisten ze hier geen matchpunten meer te pakken en hadden ze een leuke score van 6 matchpunten. Met 4,5 uit 7 waren Lavanan en Dominick de topscoorders van het team.

Spijkenisse D2 had ook weer een leuke en sportieve dag, want sommige gingen van het voet- en korfbalveld meteen de schaakbanken in. Lisa wist zichzelf goed staande te houden op bord 2 en wist 3 punten te pakken. Op bord 1 wist Luca ook een paar creatieve partijtjes te spelen en wist ook 3 punten in de wacht te slepen. Fabricio had twee punten gescoord en moest de laatste twee rondes het stokje overdragen aan Jasper die, ondanks twee goed gespeelde partijen, de partijen niet kon verzilveren. De joker op bord 4 wist tweemaal zijn Fortuin te vinden en daarmee heeft Jelle het ook zeker niet verkeerd gedaan.

De grootste verrassing kwam toch wel van Spijkenisse D3. Na een langzame start hadden ze hun strijdlust weer gevonden en gingen ze er weer volop tegenaan. In de laatste ronde moesten ze tegen Spijkenisse D2, wat een versassend resultaat teweeg bracht. Met 4-0 wisten ze niet alleen boven team 2 te eindigen, maar zelf team 1. Daarmee hebben Rajeev (5 uit 7), Stan (4 uit 7), Coen (2,5 uit 7) en Thu (4 uit 7) een hele goede prestatie geleverd!

JCK C- en E-Teams op 9 maart

Verslag C en E team volgen nog.