Inloggen

InloggenPARIJS – Overduidelijk heeft het Pathena Rotterdam team het 3ChessMates toernooi gewonnen. Alle ronden werden gewonnen, zodat Pathena aan het eind van het toernooi de bekers mee naar huis mocht nemen.

Alweer voor de 3keer werd dit toernooi georganiseerd in Parijs en zoals eerder in het weekend duidelijk werd, gaat dit toernooi de komende jaren afwisselend in Moermansk, Rotterdam en Parijs gehouden worden.

Dit toernooi werd in een mooi historisch gebouw aan de Seine (Hotel de Lauzun) gehouden.

Het team van Pathena stond gelijk al voor een zware opgave. Engeland was met een sterke delegatie gekomen en leek een geduchte tegenstander. Maar na een mooie strijd werd deze met 7-3 gewonnen. De borden 9 en 10 lieten zich gelijk al gelden. Ansh Jakhari en Dana Verheij wisten snel te winnen en zo de basis te leggen voor de winst.

Ook tegen Moermansk en Parijs 2 werd eenvoudig gewonnen, waarbij in de 4eronde de grootste concurrent Ile de France op het programma stond. Dit werd een zenuwslopend gevecht. Pathena moest winnen, omdat de bordpunten in het voordeel van de Fransen waren. Het gevecht ging heen en weer en bij een 5-4 stand, werd de laatste partij beslist in een remise. Een nipte overwinning, maar een mooi apotheose. Een mooie prestatie die uiteraard gevierd werd!

De eindoverwinning kwam niet meer in gevaar tegen Ierland in de laatste ronde, zodat de wisselbeker in ontvangst kon worden grnorn. Een mooie prestatie van dit nog jonge team! Opvallend waren de scores aan de laagste borden. Dana Verheij scoorde 100% en Ansh Jakhari wist 4,5 punt uit 5 te halen.