De eerste ronde van het WK in China is door Ansh op overtuigende manier met winst afgesloten.

Voordat het zover was werd er eerst nog voorbereid, op afstand, met onze eigen Rick Lahaye.

In deze eerste partij moest Ansh met wit tegen Saiai Purimprach uit Thailand.
In de voorbereiding via internet keken we naar enkele partijen van zijn tegenstander en deden we een aantal oefeningen.
Ansh had gezonde spanning en zin in het toernooi. Hij ging direct vanaf het begin vol in de aanval in de Franse opening.
Op de juiste momenten gebruikte hij zijn tijd goed om de beste zet te vinden.
Weet jij ook de beste zet te vinden in de stelling na zet 22..Dd8? Wit aan zet

Na voldoende materiaalwinst maakte Ansh netjes de stelling 'dood', door de dames te ruilen en tegenspel te voorkomen.
Met een kwaliteit meer wist hij het eindspel technisch goed af te maken. Een uitstekend begin!

We gaan proberen om zoveel mogelijk de partijverslagen op de website te zetten, en alle andere tussentijdse activiteiten op de FaceBook pagina van de vereniging te plaatsen, met foto's. https://www.facebook.com/SchaakverenigingSpijkenisse/
Voor nu mag Ansh heel tevreden zijn met het eerste punt.

We wensen hem er nog veel meer toe, na hard werken achter de 64 velden.