Inloggen

Inloggen

Afgelopen zondag gingen de jonge schakers weer op pad, ditmaal richting Schiedam. Dit jaar organiseert de Pionnetjes het tweede Grand Prix voor de RSB en Spijkenisse was ook weer van de partij! Met 9 schakers vanuit Spijkenisse gingen we een lekker middagje schaken en misschien konden een aantal schakers wat leuks mee naar huis nemen.

 

Voor zijn eerste toernooi heeft Neyo zichzelf zeker bewezen! M et 5,5 punten wist hij mooi de tweede plek te veroveren in groep 10. Geen gekke start voor deze startende schaker! In groep 8 was Djurre goed opdreef en wist 100% van de partijen te winnen. Een perfecte eerste plaats! Als Debutant had Alp ook goede zaken gedaan achter het bord en wist vierde te worden.

Dominick en Fabricio hadden in groep 6 een onderlinge strijd naar de top. Echter bleek Dominick toch echt nummer 1 te zijn en wist hij de eerste plek te bemachtigen. Fabricio heeft zichzelf wel bewezen en werd beloont met de tweede prijs!

 

Op naar de zeskampen, waar de extra tijd soms goed van pas kan komen! Lisa wist zichzelf goed staande te houden in groep 4 en bemachtigd de helft van de punten. Geen slechte vierde plek voor Lisa! Ook Lavanan had een zware strijd in groep 2, maar zijn kunstjes leverde hem wel 2 punten op. Zijn oudere broer, Pathman, had het misschien wel zwaarder. Hij kwam meermaals in lastige eindspelen en moest hard werken voor de winst. Met 2,5 punten wist hij de derde plek te bemachtigen!

 

In de vierkampen zaten de topschakers te strijden waar het om gaat, het geld! Of de liefde voor deze mooie sport, ik lees helaas geen gedachte. Desalniettemin, ze wilden winnen! En Silas wist heel goed hoe dat ging, door alle partijen te winnen! Met een 100% score pakte hij de eerste plaats in groep C. Voor Zayd was het wel moeilijker om de punten te pakken en de topper Thijs van Dam van zijn troon af te gooien. Maar met een tweede plaats heeft hij prima gepresteerd. Misschien dat zijn broer de volgende keer Thijs van zijn troon kan werpen ;-).

Al met al was dit een geslaagd Grand-prix en zijn we heel trots op onze schakers! Ik kan niet wachten tot het volgende toernooi om te zien hoe iedereen zich weer verdiept op dat ingewikkelde ‘spelletje’.

Eindstand en het RSB-verslag is hier terug te vinden : https://r-s-b.nl/nieuws/jeugd-grand-prix-toernooi-de-pionnetjes-op-20-oktober-2019/