Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 339

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het Corona virus in te perken, gaan alle clubactiviteit in maart helaas niet door. Maar dat zal het schaakenthousiasme niet koesteren onder onze jeugdleden! Om die reden hebben we afgelopen avond, tijdens onze jeugd clubavond van 18:30 tot 19:30, een pilot georganiseerd voor een online lichess toernooi! Het was nog even aanvoelen hoe dit zou bevallen en hoe het online schaken zou verlopen, maar de jeugdigen waren erg enthousiast! In totaal hebben 21 verschillende schakers mee gedaan, van jong tot oud en van kind tot ouder, en was iedereen zo schaakgierig dat we daarna nog een uur door zijn gaan schaken!

Uiteindelijk is er uiteraard een eindstand en zien we van de jeugd dat deze ronde Lavanan Ponnaiya en Jasper van Roon de eerste plaats kunnen claimen. Op de gedeeld derde plaats kwamen Luca van Deelen en Pathaman Ponnaiya. Lisa Verbunt werd uiteindelijk vijfde. Van de ouders wist Peter Maes de troon te claimen en is Jasper Verbunt tweede. Wouter van Roon heeft zijn tijd genomen en moest een paar vervelende tegenstanders treffen, maar van de ouders is hij wel derde!

Aangezien we horen dat het erg positief is ervaren onder de schakers, zullen we de komende weken dit voort zetten. Elke vrijdagavond dat er geen clubavond is zullen we een online toernooi organiseren waarbij de toppers ook een prijs zullen ontvangen bij onze jaarlijkse afsluiting! Ook de beste ouder zullen we in het zonnetje zetten!

Bij de jeugdafdeling gaan we nog goed nadenken over het format en hoe we besluiten de resultaten verwerken naar een eindstand. Waarschijnlijk zullen we een vergelijkbaar systeem hanteren als bij de GP-toernooien van de regio. Hierover zal binnenkort nog meer informatie komen.

De voorlopige tussenstand op volgorde van de lichess score:

Jeugd Score Partijen
Lavanan Ponnaiya 10 9
Jasper van Roon 10 9
Luca van Deelen 8 4
Pathman Ponnaiya 8 7
Lisa Verbunt 6 5
Jorrit Vermeij 4 7
Lizzy van Anrooij 2 1
Keano van Deelen 2 4
Dominick Burger 2 4
Neyo van der Schee 2 7
Stan van Maren 0 2
Djurre Vermeij 0 5
     
Ouders/begeleiders Score Partijen
Peter Maes 16 5
Jasper Verbunt 12 5
Wouter van Roon 2 3
Eric de Lange (B) 2 1
Job Verheul (B) 2 1


Het afterparty toernooi werd gewonnen door Djad Maes (21 punten), tweede Peter Maes (8 punten) en derde Job Verheul (6 punten), vierde was gedeeld door Denny Keetelaar (4 punten) en Pathman Ponnaiya (4 punten).

Resultaat jeugdclubavond toernooi : https://lichess.org/tournament/6u4zn8Sj
Resultaat afterpartij Jeugdtoernooi : https://lichess.org/tournament/7n8xGSRo