Inloggen

Inloggen

Na een feestelijke sinterklaasavond komt de kerstvakantie er alweer aan. Maar helaas kwam gisteravond het slechte nieuws, en worden de coronamaatregelen in Nederland verscherpt. Voor het schaken is dit helaas ook geen goed nieuws en is binnensport niet meer toegestaan. Om deze reden is ook voor de jeugd de clublocatie voorlopig gesloten en schaken we tot 19 januari niet meer in de boekenberg. 
 
Gelukkig hebben we het afgelopen jaar geleerd dat schakers altijd wel een plek vinden om hun sport te beoefenen. Daarom is er ook de komende tijd genoeg te schaken tijdens deze strengere lockdown, opnieuw weer online.
 
Online schaken op Lichess
Sinds maart schaken we als club op lichess.org, doen we mee met verschillende toernooien en organiseren we verschillende schaakactiviteiten. Op dinsdag- en vrijdagavond van 18:30 t/m 19:30 zullen we weer verschillende toernooien aanmaken waar alle jeugd aan mee kan doen. Op onze website kan je een uitleg vinden over lichess en hoe je mee kan doen. 
 
Hieronder de toernooien die al staan ingeplant op onze lichess teampagina:
Di 22-12: Openingstoernooi
Di 29-12: Openingstoernooi
 
Het zijn helaas nog steeds gekke tijden. Met de jeugd wilden we dit seizoen weer, zoveel als mogelijk, terug naar normaal. Maar ditmaal zijn we vrijwel gedwongen om opnieuw langdurig te sluiten. Ondanks dat we nu weer gedwongen online gaan schaken, gaan we nog kijken naar andere alternatieven.
 
Namens de jeugdafdeling wens ik iedereen alvast een goede kerstvakantie en, ondanks alles, fijne feestdagen en een gezonde jaarwisseling!
 
Met vriendelijke groet,
Steyn de Lange
Jeugdleider SV-Spijkenisse