Hallo allemaal,

Laat ik beginnen om iedereen nog een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen.

Voor velen van ons was dit een onwerkelijke Kerst- en Nieuwjaarsperiode. We waren gewend om veel liefde en warmte te kunnen delen met familie en vrienden. Dit jaar hebben wij hiervan af moeten zien. Ik hoop dat jullie, net als wij, er toch nog wat leuks van hebben weten te maken, zij het dan in kleine kring.

Afgelopen weekend reed ik langs de Boekenberg en er bekroop mij een gevoel van weemoed. Zo’n mooie locatie en geen mogelijkheid om er gebruik van te maken. En afgelopen week ook nog de mededeling van het RIVM dat we voorlopig nog moeten volhouden tot na 9 februari. Een tegenvaller, maar wat mij betreft wel begrijpelijk. We zouden zo graag….. maar net als met vele andere dingen lukt dat niet op een verantwoorde manier.

Ondanks dat de vereniging dan wel gesloten is, staat schaken volop in de belangstelling. De schaakborden vliegen over de toonbank en zowel jong als oud wil zich op de edele schaaksport storten. En dat mede dankzij het grote succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit.

Ook door de vereniging worden er toch nog leuke activiteiten georganiseerd. Afgelopen zaterdag werd er door het eerste en tweede team deelgenomen aan de derde ronde van de KNSB internet competitie. Er wordt door de jeugd uitgebreid online geschaakt. Er worden door Ariton gezelligheidsavonden georganiseerd. Maak gebruik van het aanbod.

Ik hoop dat we met z’n allen goed door de lock-down zullen komen en dat we in februari weer wat meer ruimte gaan krijgen en ook fysiek weer met elkaar aan de schaakborden mogen plaatsnemen.

Tot die tijd hoop ik dat iedereen gezond mag blijven.

Kees Verstraate