Altijd spannend wanneer er weer een nieuw (online) evenement begint, maar vandaag ging (bijna) alles van een leien dakje in de online KNSB Bekercompetitie.
In de eerste ronde hadden we een “uitwedstrijd” tegen de schakers uit Oss en deze werd overtuigend met 6-2 gewonnen. Aan bord 1 hield Joey Brokaar de sterke Fred Hallebeek op 1-1 en ook Maurits van der Linde (Smirbeer) aan bord 2 deelde de punten.
Het verschil werd gemaakt aan de onderste twee borden, Ansh Jakhari won met 2-0 en ook veteraan/teamleider/invaller Erik Both wist met enige moeite zijn op papier zwakkere tegenstander op een 2-0 nederlaag te trakteren.
Daarna stond het gesponsorde (?) Magnus Anna Paulowna Combinatie op het programma met o.a. de sterke Tjark Vos. Daar kon onze kopman Joey het helaas niet tegen bolwerken (0-2).
Gelukkig werd dit gecompenseerd door de weer ijzersterk spelende Ansh die Colin Stolwijk (2231) met 2-0 versloeg.
De automatisch naar het derde bord gezakte Maurits wist ook nu een 1-1 uitslag op de digitale borden te brengen.
Met enige mazzel (in heel slechte stelling een dame als paascadeau gekregen) won Erik aan bord 2 met 2-0 en was de einduitslag 5-3 in ons voordeel.
In de derde en laatste ronde van vandaag hadden we onze eerste “thuiswedstrijd” en dit was een heuse kraker tegen de gedoodverfde favoriet UVS uit Nijmegen. Zij waren zelfs zo ver gegaan om één van onze toptalenten Daniël Zevenhuizen weg te kopen (?) en deze aan bord 1 te posteren.
Dat konden wij natuurlijk niet op ons laten zitten en daarom hadden wij speciaal voor deze wedstrijd Rick Lahaye ingevlogen en kon Erik bijkomen op de reservebank.
Er ontspon zich een schitterende strijd tussen deze twee Spijkenissenaren, die na veel spannende verwikkelingen op routine en tactiek door Rick met 2-0 werd gewonnen.
 Ansh kon toen natuurlijk niets anders doen dan het voorbeeld van zijn grote leermeester volgen en hij behaalde dezelfde score tegen FM Jaap Houben (2282). Indrukwekkend!
De matchzege werd binnen gehaald door Maurits door een keer niet gelijk te spelen maar met 1,5 – 0,5 te winnen. Pieken op het juiste moment heet dat!
Dat Joey het ook in deze wedstrijd zwaar had en twee keer het onderspit moest delven, mocht de pret niet drukken. Aan het eind van de middag was het 5,5 – 2,5 voor sv Spijkenisse en staan we met drie gewonnen wedstrijden stijf boven aan.

Op zaterdag 17 april spelen we nog twee poulewedstrijden en als we bij de eerste drie eindigen gaan we vervolgens naar de knock-out fase, waar het grote geld is te verdienen.

| Tussenstand poule I |