Inloggen

Inloggen

Afgelopen zaterdag was het weer zover en konden de jongste jeugd van Spijkenisse zich weer meten aan de schakers in de regio. Op 14 januari was namelijk het persoonlijk jeugdkampioenschap van de RSB voor de FGH-categorie! Op het OBS Eduard van Beinum gingen deze jonge schakers de strijd aan tegen hun leeftijdgenootjes voor die befaamde ticket richting het NK. Voor Spijkenisse was het dit jaar zeker niet zonder succes!
 


In de F-categorie wist Nathan van Deelen zich goed staande te houden in deze stevige groep van 31 schakers. Met een paar flinke tegenstanders achter de rug wist hij toch mooi 4 punten te scoren en werd hij uiteindelijk 12e in de groep! Ook zijn zusje, Tirza van Deelen heeft het goed gedaan en heeft een betere prestatie geleverd tegenover vorig jaar. Met 3 van de 6 punten heeft ze een prima 4e plaats behaald in de G-meiden!

Op naar de G-categorie waar Niels van Duijn ons positief heeft verrast! Hij begon heel sterk door de eerste vier partijen feilloos te winnen, maar moest zich helaas gewonnen geven in de 5e en 6e ronde. Gelukkig herstelde hij zich in de 7e ronde met een mooi matje en pakte daarmee de derde plaats! Daar mag hij zeker trots op zijn.

De allerjongste van de groep heeft wel de hoogste lat gehaald. Voor Julian Burger was dit de tweede keer dat hij meedoet H-categorie en ditmaal was het raak. Hij won partij na partij na partij na partij.... tot dat er geen partijen meer te spelen waren. Al met al won hij vrij overtuigend alle wedstrijden en was hij ongeslagen eerste in de H-categorie! Dat betekend ook dat hij mee mag doen aan het NK voor de H-categorie! Gelukkig hoeft hij niet ver te reizen, want ook dit jaar wordt dit georganiseerd in Spijkenisse op 17 juni. Veel succes toegewenst!

Al met al was het weer een top PJK voor deze jonge schakers en hebben ze zichzelf duidelijk verbeterd tegenover vorig jaar. Op naar de volgende uitdaging!

Alle resultaten, het RSB verslag en meer foto's kan je terugvinden via deze links:
http://archief.r-s-b.nl/jeugd/PJK2023/FGHI/index.html
http://archief.r-s-b.nl/jeugd/PJK2023/FGHm/index.html
http://r-s-b.nl/nieuws/pjk-fgh-2023-een-groot-prijzenfestijn/