Na in ronde 2 Schaakmat Westland aan de zegekar te hebben gebonden stond voor ons op vrijdagavond 4 maart al weer de 3e ronde van de KNSB-bekercompetitie op het programma. Uit in het “verre” Haarlem.
Ondanks het drukke wedstrijdprogramma en de beperkte beschikbaarheid van spelers (een hoofdpijndossier voor elke teamleider tegenwoordig)  hadden beide teamleiders toch een datum én vier spelers kunnen vinden.
Zodoende togen de oude bekende drie musketiers (Rick Lahaye, Maurits van der Linde en teamleider Erik Both) vergezeld door D’Artagnan in de persoon van Job Verheul welgemoed op pad vanaf McDonald Spaanse Polder, alwaar Rick en Maurits samen een gezellig diner hadden genuttigd (?) en Erik de stress van een openstaande Spijkenisser brug  had moeten verwerken om Job thuis op te halen.

Nadat door coronamaatregelen de wedstrijd diverse malen was uitgesteld, kon dan op 11 februari (2022) eindelijk onze bekerwedstrijd tegen Schaakmat Westland plaatsvinden.
Aangezien we de 1e ronde vrij waren, mochten we direct in de 2e ronde instromen en nog wel thuis in de Boekenberg!
Ook de professionele loting om de kleur, prima verzorgd door wedstrijdleider Simon van der Beek, ging van een leien dakje. Rick Lahaye aan bord 1 met zwart (geen probleem voor hem) en Maurits van der Linde aan bord 2 met wit (dat ziet teamleider Erik graag, al verschilt Maurits welk eens van mening wat dat betreft …….).
En ook Erik met zwart op bord 3 en Wilmar op 4 met wit was gunstig te noemen.
Dat zou toch een eenvoudige overwinning moeten worden …..

Nadat we vorig jaar op een haar na de landelijke halve finale van de KNSB-beker hadden gemist, toog op vrijdag 29 november een Spijkenisser KNSB viertal vol goede moed naar Leiden. Om daar in de tweede ronde  van het nieuwe seizoen de regerend landskampioen LSG proberen een beentje te lichten…..
Het was wat passen en meten om een gaatje in een ieders agenda te vinden, maar uiteindelijk lukte dat, al was het gevolg dat vooral LSG niet op zijn allersterkst kon aantreden. Maar met drie IM’s en een gemiddelde rating van 2421 was er sprake van een leuke uitdaging voor onze Spijkenisser topspelers.
Wij waren ruim op tijd, stonden ontspannen aan de start en hadden er zin in!

De loting ging niet helemaal naar wens, want kopman Rick koos de verkeerde hand, waardoor Rick en Maurits, echte witkanonnen met zwart moesten spelen.

Maar niet getreurd, een IM is ook maar een mens, rating is slechts een getal  en je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

De wedstrijd begon met twee remises, maar erg verschillend van aard.