Met de haven (de finale tegen Het Zwarte Paard uit Schiedam) in zicht is het RSB-Bekerteam op 22 september thuis in de Boekenberg jammerlijk tegen de klip Krimpen ad Ijssel opgelopen.

En dat terwijl teamleider Ricardo om ons ratingoverwicht nog verder te vergroten Daniël had opgesteld i.p.v. Wilmar. Dit mocht helaas niet baten.
Wilmar was wel aanwezig als supporter, het klaarzetten van de borden en voor het geval dat op het laatste moment een invaller nodig was. Dank daarvoor!

Zoals reeds eerder gememoreerd is Spijkenisse nog op vele fronten actief. Zo kan het gebeuren dat ik als trouwe deelnemer aan de interne competitie drie rondes niet intern heb kunnen spelen. KNSB Beker, RSB Hoofdklasse en op vrijdag 15 februari weer een wedstrijd voor de RSB Beker waarin we inmiddels tot de kwartfinale waren doorgedrongen.
Dit keer bracht deze competitie ons naar het verre Moerkapelle, midden in de polder, in een clublokaal dat ietwat verborgen achteraf ligt en dat de omschrijving “knus” verdient.
Maar het schaakmateriaal was in orde, de consumpties prima, een wedstrijdleider aanwezig en twee teams van 4 personen ook, waarbij Erik weer de functie van waarnemend plaatsvervangend teamleider vervulde.
Wij waren met dezelfde vier spelers als in de vorige ronde toen we in een spannende wedstrijd met 2,5 – 1,5 van Charlois Europoort wonnen. Alleen hoefde Wilmar zich dit keer niet op te offeren aan bord 1 en zaten we netjes op ratingvolgorde achter de borden.

Na in de eerste ronde van de RSB Bekercompetitie tamelijk gemakkelijk te hebben gewonnen van RSR Ivoren Toren, wachtte in de tweede ronde een zware kluif in de vorm van onze vrienden van Charlois Europoort.
Op hun spelerslijst staan spelers als Roger Meng (2432), Julian van Overdam (2373), Robin Lecomte (2238) en Michel de Wit (2190), maar de vraag is altijd, wie stellen ze uiteindelijk op?

Ook bij ons was dat een beetje de vraag. Daniël en Rick speelden in Wijk aan Zee, Ricardo komt in de RSB uit voor Pionier Hellevoetsluis en was ook nog actief in Wijk aan Zee, Jordy en Désiree hadden ander urgente bezigheden.
Gelukkig was Tony weer heelhuids teruggekeerd uit het verre Japan en wilde hij graag meedoen.