Zo moeilijk als Spijkenisse 1 het in de KNSB heeft en moet vechten voor lijfsbehoud, zo goed presteert Spijkenisse 1 in de RSB.
Natuurlijk aardig wat stapjes lager in de schaakhiërarchie, maar toch altijd leuk om mee te draaien in de top op regionaal niveau!

Na drie overwinningen kwam op 13 december het onderaanstaande maar zeker niet zwakke Messemaker op bezoek in de Boekenberg. Tenminste gedeeltelijk.
Want met het oog op de KNSB ronde van 14 december waren er al twee partijen vooruit gespeeld. En een Messemaker speler (Bottenberg) had zich op het laatste moment afgemeld wat Wilmar aan bord 2 een gratis punt opleverde.

We begonnen derhalve met een voorsprong van 3-0, want Maurits had de week ervoor weer een prima tactisch scherpe partij opgeleverd.

Na In de tweede ronde thuis met 7-1 gewonnen te hebben van het verzwakte De IJssel 1, moesten we in de derde ronde op bezoek bij het zeker niet zwakke Krimpen aan den IJssel 1l in de achtertuin van Désiree die met de fiets kon komen.
Doordat Steyn en Ansh niet beschikbaar waren,  was er weer enige stress bij de teamleider om een invaller te vinden, wat waarachtig niet meeviel.
Gelukkig was Supersub Steven bereid om ondanks drukke stagewerkzaamheden weer in te vallen.

De wedstrijd begon uitstekend. De tegenstander van Richard trok al in de opening ten aanval maar ruilde gek genoeg bijna alle lichte stukken. Richard ondermijnde het witte centrum en drong met zijn dame de vijandelijke stelling binnen om een pion te winnen op b2. Dit keer zeker goed. Toen er nog meer pionnen van het bord dreigden te gaan, gaf zijn tegenstander het op.

Na in de eerste ronde kampioen Dordrecht aan de zegekar te hebben gebonden, kwam in de tweede ronde promovendus De IJssel 1 op bezoek in de Boekenberg. Op papier een te kloppen team, maar zoals bekend zegt rating niet alles.
De voorbereiding liep niet helemaal vlekkeloos omdat Anhs in Haarlem ging schaken en Désiree zich niet lekker voelde. Gelukkig was Daniël bereid om als last-minute invaller op te treden, al moest hij hiervoor wel “even” heen en weer reizen vanuit Nijmegen. Echte clubliefde bestaat nog!

Ook de tegenstander bleek te lijden te hebben onder bezettingsproblemen en had diverse invallers. Zo ontbrak de sterke Henk-Jan Evengroen, zodat onze voorbereiding direct de prullenbak in kon.
Maar niet getreurd, wedstrijdleider Ricardo bracht de klokken keurig op tijd in beweging en toen gingen we gewoon “lekker schaken”.

Na in het vorige seizoen het kampioenschap in de RSB Hoofdklasse op een haar na te hebben gemist, gingen we op dinsdag 24 september naar Dordrecht om de eerste stap te zetten naar het RSB  kampioenschap. Nieuw seizoen, nieuwe kansen!

En in de eerste ronde al direct een topper, want Dordrecht is de uittredend kampioen van vorig seizoen, die we overigens toen aan de zegekar bonden.
Een kleine meevaller was dat oude bekende Rik de Wilde op vakantie was, maar desondanks kon er van een (licht) rating overwicht voor Dordrecht gesproken worden (2022 tegen 1962).