Inloggen

Inloggen

Op 10 januari 2023 werd de 3e ronde gespeeld in de RSB competitie tussen Spijkenisse 1 en Shah Mata 1. Patrick Meijer was ziek en Frank Buijck had inmiddels al een andere afspraak staan. Daarom speelde we met 2 invallers, namelijk Semen Minyeyevtsev en Alex van der Most. Dit was een belangrijke wedstrijd voor het team. De laatste plaats (Spijkenisse) tegen de koploper (Shah Mata). Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijk slaagde we erin om onze eerste overwinning binnen te halen.

1e resultaat

Op bord 4 speelde Wim Groenheijde met zwart tegen René de Lange. Al snel kwam Wim met zijn paard op c6 in een vervelende penning te staan. Vervolgens liep de d-pion naar voren met tempo. Waardoor Wim gedwongen een stuk zou verliezen. Niet veel later was de partij voorbij. Shah Mata: 1 Spijkenisse: 0.

2e resultaat

Semen Minyeyevtsev speelde op bord 5 met wit tegen John La Gordt Dillie. Ook deze partij werd snel beslist.

Zoals te zien is gingen de dames van het bord en stond Semen een stuk voor. De partij ging nog even door, maar er viel niet veel meer te redden voor zwart. Shah Mata: 1 Spijkenisse: 1.

3e resultaat

Fabian heeft op bord 3 met wit keurig remise gespeeld tegen Bram Steijn. Shah Mata: 1½ Spijkenisse: 1½.

4e resultaat

Ik (Ismaël) speelde op bord 2 met zwart tegen David van der Mast. Ik kreeg een gambiet tegen en kwam al vrij snel heel slecht te staan. Mijn tegenstander zag gelukkig een loze dreiging en bood remise aan. Ik ging op het remiseaanbod dus kijken hoe de andere borden er voor stonden en wat varianten doorberekenen. Ik kwam tot de conclusie dat ik verloren stond. Ik heb het remiseaanbod dus geaccepteerd in de volgende stelling: