Inloggen

Inloggen

Op 9 mei speelde RSB team 1 van Spijkenisse uit tegen het eerste team van Onesimus. We speelden met 3 invallers: Jona van der Geld, Semen Minyeyevtsev en Job Verheul. De meeste van ons reisden samen met het OV naar de locatie. Dit vanwege de parkeergelegenheid in het centrum van Rotterdam. We kwamen ruim op tijd aan (30min. te vroeg). Dus hadden we genoeg tijd om even te socialiseren en om wat te drinken voordat de partijen van start konden. Jona kwam iets later aan, maar rond 20:05 waren alle partijen van start gegaan.

Bord 1: Jordy

Jordy was als eerste klaar met zijn partij en omschreef zijn partij achteraf als volgt: "Wit kwam in de opening al snel beter te staan. Door een verkeerd plan met de witte dame kwam zwart terug in de partij. Wit wikkelde vervolgens af naar een beter eindspel met een extra pion waarna zwart een fout maakte en de partij snel over was."

Onesimus 0-1 Spijkenisse


Bord 4: Fabian

In een partij waar het heel lang gelijk op ging, moest de tegenstander van Fabian uiteindelijk een stuk geven voor een vrijpion die dreigde te promoveren. Daarmee haalde Fabian het tweede punt binnen.

Onesimus 0-2 Spijkenisse


Bord 7: Jona

Jona speelde een Pc3 siciliaan met d6 d4 en dxd4, hij kwam in een tegengestelde rokade stelling met fianchetto’s op de koningsvleugel. Uiteindelijk had hij een tactiek op e4 weg gegeven, waardoor het huis van kaarten instortte. In een verloren eindspel met een kwaliteit ging hij door zijn vlag heen.

Onesimus 1-2 Spijkenisse


Bord 5: Ismaël

Ik speelde een aardige partij en stond al snel beter. Echter deed mijn tegenstander nog een laatste poging op een truc om onder de nederlaag uit te komen. Overmoedig dat ik was zag ik geen dreiging en ging ik verder met mijn plan. Ik verloor hierdoor een belangrijke pion in het eindspel en het eindigde in remise.

Onesimus 1-2½ Spijkenisse

Bord 2: Semen

Semen had het volgende te zeggen over zijn partij: "Door aarzelend openingsspel van wit in de Zaitsev variant van de Spaanse opening lukte het mij om de stelling open te breken en daarna een pion te winnen. Mijn tegenstander besloot om af te wikkelen naar een eindspel met 2 torens tegen toren, paard, loper, waarin hij remise kansen zag omdat hij hiermee ook de pionnen op de damevleugel kon afruilen.  Zijn stelling bleef toch moeilijk te verdedigen, en met tijdnood erbij ging het al snel helemaal mis voor wit."

Onesimus 1½-3½ Spijkenisse

Bord 6: Rob

Na beter te hebben gestaan kwam Rob door een tactiek van zijn tegenstander in een objectief gelijke stelling waarin remise werd overeengekomen. Praktisch gezien had er wellicht voor beide kanten meer in gezeten.

Onesimus 2-4 Spijkenisse

Bord 8: Patrick

In de woorden van Patrick:
"Na een aantal zetten maakte de mobiel van mijn tegenstander geluid en na meteen de wedstrijdleider te hebben ingelicht, kreeg hij 10 minuten tijdstraf. Niet dat dat veel uitmaakte, want ik denk meestal vrij lang na en binnen 'no time' had ik weer minder tijd dan hij. Echt geweldig stond ik niet na een zet of 20 ondanks het gelijke materiaal, maar verdedigend stond alles goed genoeg en kon wit de stelling nauwelijks binnendringen. Hij probeerde het wel en dacht met een dameruil en torenruil er beter uit te komen. Echter hij had niet voorzien dat mijn toren de a-lijn domineerde en zijn pion op b2 zwak werd. Op dat moment stond ik beter en moest wit in de verdediging met zijn koning om geen pion te verliezen. Op dat moment stond het al 2-4 voor ons en had ik voor eeuwig schaak kunnen gaan om de winst veilig te stellen. Maar omdat ik ervan uitging, dat hij het niet zou aannemen, koos ik voor een andere optie door zijn koning naar de andere kant te lokken. Ondanks een lichte tijdnood (de klok was inmiddels vervangen door een andere aangezien mijn tijd een aantal keer bleef lopen, nadat ik deze had ingedrukt), wist ik mijn hoofd koel te houden en kon ik er een vol punt uitslepen door een tussenschaak, waarna mijn tegenstander stukverlies niet meer kon voorkomen en opgaf."

Onesimus 2-5 Spijkenisse


Bord 3: Job

Last but not least zat aan bord 3 Job nog te spelen. Een (te) vroege breekzet gaf Job het initiatief, waardoor hij later een pion wist weg te snoepen. Toen hij het tegenspel gepareerd had kon hij die pluspion naar de overkant marcheren, met een overwinning tot gevolg.

Onesimus 2-6 Spijkenisse


Een verdiende overwinning en mooi resultaat voor het team. Er staat nog 1 wedstrijd voor ons op de planning op 9 juni tegen de Pionier.

Rating
 
Rating
  Cornelissen, R.A. (Roderick) 1686   Lahaye, J.J. (Jordy) 2060 0 - 1
  Yuen, S. (Shau-Ming) 1661   Minyeyevtsev, S. (Semen) 2060 0 - 1
  Moolenaar, A.A. (Anton) 1867   Verheul, J.M.A. (Job) 2032 0 - 1
  Tomeh, H. (Hussain) 2004   Buuren van, F. (Fabian) 2033 0 - 1
  Mac Lean, H.M. (Murdoch) 1825   Woudt, I.I. (Ismaël) 1960 ½ - ½
  Rijnders, W. (Wijnand) 1825   Kalkman, R. (Rob) 1787 ½ - ½
  Schoolenberg, C. (Cees) 1750   Geld van der, J.A. (Jona) 1437 1 - 0
  Albers, T.J. (Taco) 1706   Meijer, P. (Patrick) 1683 0 - 1
  Gemiddelde Rating: 1791   Gemiddelde Rating: 1882 2-6