Inloggen

Inloggen

Op 17 april werd er door Spijkenisse V1 een uitwedstrijd gespeeld tegen Erasmus V1. De wedstrijd vond echter plaats in de Boekenberg, omdat deze was verzet. Hierdoor werd er een vergissing gemaakt in de kleurverdeling bij het doorgeven van de opstelling. Maar zonder lang te treuren konden de partijen beginnen.

Bord 3: Bjorn Verstraate

Bjorn speelde met wit tegen Jan Hoek van Dijke. Hij was voor het eerst in jaren weer eens op de clubavond en besloot een opening te spelen die hij ook in geen jaren meer op het bord gehad had. Dat pakte goed uit, want in zijn eigen woorden:
"Mijn tegenstander koos een vrij passieve voortzetting en daardoor had ik al snel meer ruimte en een ontwikkelingsvoorsprong. Vanaf dat moment stak ik (te) veel tijd in het vinden van het goede plan, maar toen ik dat gevonden had kon ik een sterke koningsaanval opbouwen. Daarbij won ik eerst een pion en even later een gepend stuk. Ik moest nog even opletten om zelf niet in eeuwig schaak te lopen, maar daarna moest mijn tegenstander de strijd staken."

Erasmus V1 0-1 Spijkenisse V1

Bord 4: Vincent Goossens

Vincent had tegenover zich Ruurd Ouwehand en speelde met zwart. Hij had het volgende te zeggen over zijn partij:
"Na een solide opening kwam ik in het middenspel onder druk te staan, wat zorgde voor een zwakkere pionstructuur dan mijn tegenstander in het eindspel. Op een gegeven moment moest ik de keuze maken tussen het verdedigen van een pion met mijn loper, of een tegenaanval doen op een pion van mijn tegenstander. Ik koos ervoor om mijn pion te verdedigen. Maar dit bleek achteraf fout te zijn, want hierdoor kon mijn tegenstander een andere pion winnen een aantal zetten later. Met perfect spel was de positie misschien nog te verdedigen aangezien het een eindspel met ongelijke lopers was. Helaas wist ik het niet te verdedigen, verloor ik nog een pion en uiteindelijk ook de partij."

Erasmus V1 1-1 Spijkenisse V1

Bord 1: Fabian van Buuren

Toen ik even later over mijn schouder keek, bij de partij tussen Fabian en Martin Rensen, leek het voor mij alsof beide koningen niet veilig stonden. Fabian stond echter al materiaal voor en wist dit uiteindelijk om te zetten in de winst.

Erasmus V1 1-2 Spijkenisse V1

Bord 2: Ismaël Woudt

Nu zat ik dus met de zwarte stukken tegenover Leo Verhoeven vanwege mijn eigen fout. Ik kwam helemaal niet in de partij en had maar 1 kans om het gelijk in mijn voordeel te beslissen door geforceerd een stuk te winnen. Voor de rest van de partij stond ik constant passief en daarmee ook slechter. In het eindspel heeft mijn tegenstander het wat laten liggen en toen ik mijn kans zag om remise te maken pakte ik deze. Hiermee pakte Spijkenisse dus ook de overwinning.

Erasmus V1 1½-2½ Spijkenisse V1

 
Rating
 
Rating
  Rensen, M.A. (Martin) 1884   Buuren van, F. (Fabian) 2057 0 - 1
  Verhoeven, L.J. (Leo) 1832   Woudt, I.I. (Ismaël) 1941 ½ - ½
  Hoek van Dijke, J. (Jan) 1700   Verstraate, T.M.A. (Bjorn) 1866 0 - 1
  Ouwehand, R.J. (Ruurd) 1666   Goossens, V.A. (Vincent) 1539 1 - 0
  Gemiddelde Rating: 1771   Gemiddelde Rating: 1851 1½-2½

 

Nog 1 te gaan

Spijkenisse staat nu 3e in de competitie en het lijkt erop dat hier niet veel meer winst in te behalen valt met nog 1 ronde te gaan. Niet verkeerd aangezien de langzame start dit seizoen.