Inloggen

Inloggen

De laatste ronde van RSB viertallen 1A is voor Spijkenisse V1 gespeeld op 19 mei thuis in de Boekenberg. We speelden tegen Nieuwerkerk V1. Afgaande op rating was Spijkenisse fors favoriet. Als invaller speelde niemand minder dan Job Verheul met ons mee. 

Bord 4: Vincent Goossens

Onze opkomende speler Vincent Goossens kwam met wit sterk uit de opening. Dit leek een soepele partij te worden. Voor een moment kwam de partij echter weer in evenwicht. Helaas voor de tegenstander van Vincent zag hij een dreiging over het hoofd. Met mat in 1 in het verschiet besloot zwart op te geven. Hiermee sluit Vincent een mooi seizoen af met een overwinning en een TPR van 1736 in een competitie die velen te hoog achtten voor hem.

Spijkenisse V1 1-0 Nieuwerkerk V1

Bord 1: Fabian

Fabian kwam al snel iets beter te staan met de zwarte stukken, maar toen zijn tegenstander toeliet dat Fabian's paard naar een voorpost kon springen in het vijandige kamp was het wel heel snel afgelopen. Een soepele partij van onze vaste kracht.

Spijkenisse V1 2-0 Nieuwerkerk V1

Bord 3: Job

Ook Job speelde met de zwarte stukken. Er werd nauwkeurig geschaakt door de schakers, maar helaas leidde dit niet tot veel actie op het bord. De objectieve evaluatie bleef voor beide kanten onder de 1 gedurende de partij. Praktisch gezien leek er ook niet meer heel veel in te zitten voor zwart toen remise werd overeengekomen.

Spijkenisse V1 2½-½ Nieuwerkerk V1
 

Bord 2: Ismaël

Ik speelde met wit en kwam na de openingsfase in een stelling terecht waar ik speelde voor 2 resultaten. Zwart kwam strategisch in de problemen, waardoor vrijwel elk redelijk plan voor wit zou leiden tot de overwinning. Dit is dus ook gebeurd.

Spijkenisse V1 3½-½ Nieuwerkerk V1

Met deze wedstrijd eindigen we het seizoen op een gedeelde tweede plaats met een score van 8 matchpunten en 14 bordpunten. Volgend seizoen dus een poging voor de nummer 1 plek.

Rating
 
Rating
  Buuren van, F. (Fabian) 2033   Balm, B.J.H.M. (Ben) 1457 1 - 0
  Woudt, I.I. (Ismaël) 1960   Valk, R.C. (Robert) 1581 1 - 0
  Verheul, J.M.A. (Job) 2032   Rijnbeek, R. (Rob) 1537 ½ - ½
  Goossens, V.A. (Vincent) 1544   Wel van der, W.G. (Willem) 1486 1 - 0
  Gemiddelde Rating: 1892   Gemiddelde Rating: 1515 3½-½