Inloggen

InloggenSchaakvereniging Spijkenisse
heeft zowel een jeugd- als een seniorenafdeling.
Onze Jeugdclubavond is elke week op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30. Daarna is de zaal voor de Senioren beschikbaar tot 24 uur.

De vrijdagavonden bij Schaakvereniging Spijkenisse zijn altijd gezellig, leerzaam en geschikt voor iedereen die kan schaken of geïnteresseerd is om te leren schaken. Er zijn vele groepen op sterkte, dus altijd spelers van vergelijkbaar niveau. De clubavonden beginnen met een stuk training of verschillende spelvormen met daarna de jeugdcompetitie, waar schakers het op kunnen nemen tegen hun groepsgenootjes.

Als je nog niet kan schaken, geen probleem! Elk jaar organiseren we twee starterscursussen waar je de basisbeginselen leert van het schaken en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken! Maar ook tijdens de clubavond kan je de eerste stapjes van het schaken oppakken door mee te schaken met één van de beginnende groepen of met een één op één uitleg met een van de begeleiders.

Op de maandag- en dinsdagavonden worden groepstrainingen gegeven door gediplomeerde trainers, waar de schakers het extra stapje maken om op een hoger niveau te komen. Deze extra trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor de schakers die al kunnen schaken en al een beetje ervaring op zak hebben.

Jaarlijks organiseert de schaakvereniging Jeugd evenementen zoals het Schaak-bowlen, Halloween, Carnaval en twee eigen jeugdtoernooien. Daarnaast doen we met jeugdteams mee aan regionale competities en de landelijke clubkampioenschappen. Er wordt veel gedaan om plezier en ontwikkeling voor allen te stimuleren.

De beste indruk van onze vereniging krijgt u echter door op een vrijdagavond eens langs te komen. Iedereen mag bij ons twee avonden 'op proef' meespelen, waarbij hij of zij partijen tegen andere spelers van dezelfde leeftijd / speelsterkte speelt.

Als je een keer wilt komen kijken of voor vragen kan u contact opnemen met de jeugdleider:
Naam: Steyn de Lange
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-24215018

Lid worden van de schaakvereniging? Het inschrijfformulier kan u hier vinden en info over de contributie hier. Voor vragen over lidmaatschap of opzegging hiervan, kan u contact opnemen met de secretaris.
Naam: Alex van der Most
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse 
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten)
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.Afgelopen seizoen zijn we steeds meer online gaan schaken. Gelukkig kunnen we nu weer op de club schaken, maar er zijn een hoop jeugdschakers die het online schaken erg leuk vonden! Hieronder een kort overzichtje met de online schaakactiviteiten van SV-Spijkenisse:

Lichess
Via lichess doen we mee aan online schaaktoernooien en organiseren we zelf ook regelmatig schaakactiviteiten via onze teampagina. Een leuke manier om samen met de clubgenoten te schaken en elkaar ook online te ontmoeten. Onze lichesspagina voor de jeugd kunt u hier terugvinden. Hier vind je ook alle aankomende toernooien en activiteiten.

Daarnaast is er ook voor de hele club een lichesspagina waar ook regelmatig schaakactiviteiten worden georganiseerd. Deze kan je hier terugvinden.

Hoe kan je meespelen op lichess?
1. Maak een account aan op lichess via https://lichess.org/signup 
2. Ga naar onze lichessteampagina: https://lichess.org/team/sv-spijkenisse-jeugdafdeling
en meld je aan. Let op dat je bent ingelogd!
3. Vul de velden in en los de schaak-captcha op.
4. Zodra je bent toegevoegd kan je meedoen met de teamactiviteiten.

 

Zuid Holland Jeugd Cup
Dit jaar doen we ook mee met de online variant van de Groene Hart cup, de Zuid Holland Jeugd cup. Elke maand spelen we op woensdagavond van 18:30 t/m 19:30 mee met drie teams vanuit SV-Spijkenisse. Lijkt je leuk om hieraan mee te doen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speelavond 1; 25 november 2020
Speelavond 2: 16 december 2020
Speelavond 3: 13 januari 2021
Speelavond 4: 10 februari 2021
Speelavond 5: 10 maart 2021
Speelavond 6: 31 maart 2021
Finaleavond: Online – 21 april 2021

Schaakmatties
Dit is een initiatief van de KNSB, waar jeugdschakers op een kindvriendelijke en leerzaam platform kunnen schaken tegen schakers uit heel Nederland. Via chesskid.com worden regelmatig toernooitjes georganiseerd en kan je het schaken ook verbeteren door middel van verschillende online schaaklessen en puzzels.

Meer informatie over Schaakmatties kan je hier terugvinden, een jaarabonnement op Schaakmatties bedraagt €7,50. Wil je graag lid worden van Schaakmatties? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hieronder staat de indeling voor de jeugdgroepen voor het winterseizoen van 2020/2021. De planning en evenementen voor de jeugd kan je terugvinden in de kalender.

Ook dit seizoen kan je bij Schaakvereniging Spijkenisse schaken leren door mee te doen met de starterscursus. In deze cursus, bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder, wordt aan de kinderen de basis van het schaken geleerd. De loop van de stukken, goede en minder goede zetten, de spelregels en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken.

De cursus wordt in de Boekenberg gegeven op zeven vrijdagavonden van 18:30 tot 19:30. De eerste les is al op vrijdag 20 november. De andere data zijn; 27-11, 04-12, 11-12, 18-12, 08-01 en 15-01. Extra leuk is het op 4 december, waar de kinderen in sinterklaas sfeer hun schaakkennis kunnen oefenen.

De kosten voor de cursus bedragen in totaal €15, over te maken naar NL66 RABO 0114 9948 89 ten name van Schaakvereniging Spijkenisse. Vindt je het schaken zo leuk dat je lid wilt worden? Dan wordt dit bedrag eenmalig gekort op de contributie.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook voor vragen kan je dit adres contacteren.

Locatie De Boekenberg Markt 40 3201 CZ Spijkenisse
Meer informatie over onze clublocatie en parkeermogelijkheden vindt u hier.

https://pubblestorage.blob.core.windows.net/d9c7ad83/content/2018/11/49304731-c944-5da9-a776-5597439f7e61_thumb1024.jpg

In dit bericht staat een samenvatting van de maatregelen die SV-Spijkenisse neemt om de verspreiding van corona in te kunnen perken tijdens de jeugdclubavonden. Het mogen dan wel gekke tijden zijn, maar dat weerhoudt de schaakwereld er niet van om te blijven schaken! Een samenvatting voor wat belangrijk is om te weten voor onze leden en gasten:

Sporten vanaf 18 met 1,5 meter afstand (14-10-20)
Met de nieuwe maatregelen moet er worden gesport met anderhalve meter afstand tussen de sporters vanaf 18 jaar. Dit betekent dat we de jeugdclubavond voorlopig alleen openstellen voor jeugd t/m 17 jaar. Dit geldt niet voor de trainingsavonden (ma/di), waar wel de anderhalve meter kan worden behouden.

Aanpassing richtlijnen toeschouwers/ouders (29-09-20)
In eerste instantie mogen ouders nu niet meer verblijven op de sportlocatie maar er zijn wel een paar uitzonderingen aangegeven bij NOCNSF:
- Indien hun kind hulpbehoevend is/beperkingen heeft.
- Indien de ouder regelmatig helpt als vrijwilliger, begeleider of trainer.

Als ouders toch graag aanwezig willen blijven tijdens de clubavond kunnen ze zich van tevoren aanmelden tot vrijdagavond 16:00.

Richtlijnen tijdens de clubavond
Voor de schakende jeugd tijdens de clubavond geldt het volgende :
– De schakers hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.
– Geen handen schudden voor de partij.
– Volg altijd de aanwijzingen van de begeleiders/vrijwilligers en looproutes/instructies op.

Voor alle ouders en bezoekers geldt het volgende:
– Iedereen van 18 jaar of ouder (niet uit hetzelfde huishouden) houdt rekening met 1,5 meter afstand.
– Volg altijd de aanwijzingen van de begeleiders/vrijwilligers en looproutes/instructies op.
– Tafels en stoelen mogen niet verschoven worden en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde zitplaats.

De RIVM richtlijnen zijn voor iedereen van toepassing:
– Blijf thuis bij klachten zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
– Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan. Dit geldt voor iedereen.
– Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de club.

De Clubavond:

- Iedereen komt op tijd naar de club. De deur is open om 18:15. We starten om 18:30.  

  Afmelden:

- Mocht je een keer niet kunnen komen, dan moet je dat uiterlijk op de vrijdag van de Clubavond voor 16:00 uur via de website afmelden
- Het clublokaal is tijdens de clubavonden te bereiken via: 06-46539904