“Wat in het vat zit verzuurt niet” zegt men wel eens, maar mijn hoop was dat door het verslag van de uitwedstrijd van Spijkenisse 1 tegen RSR Ivoren Toren 1 een aantal weken uit te stellen de tijd de wrange smaak van onze nederlaag iets zou verzoeten.
Een beetje gelukt, maar ik werd toch niet helemaal vrolijk toen ik een aantal partijfragmenten weer eens aan een nadere studie onderwierp.
Ondanks dat, toch een verslag van deze (voorlopig?) laatste wedstrijd van het seizoen. Dat hoort nu eenmaal bij de taak van een teamleider, zowel in goede als in slechte tijden …… Lees en huivert!

Na bekend worden van verscherpte Corona maatregelen, op vrijdag 26-11, is na goed overleg met de tegenstanders van SV-Spijkenisse, SV-Krimpen,  besloten de wedstrijden van zaterdag 27 november niet door te laten gaan.
Zodra er meer bekend wordt, zal naar een nieuwe datum gezocht worden.

In de tweede (thuis)wedstrijd op vrijdag 29 oktober kreeg Spijkenise 1 een stevige tegenstander voor de kiezen. Charlois Europoort had voor de zekerheid de sterke Julian van Overdam  (2420) en herintredende Jan van Overdam opgesteld. Uit angst voor de schaakkracht van Spijkenisse 1 ?
De toch al hoge bloeddruk van teamleider Erik was 2 uur voor de wedstrijd ook al zwaar op de proef gesteld door het afzeggen van onze topper Maurits, die zich niet goed voelde (inmiddels gelukkig weer helemaal hersteld gezien zijn overtuigende zege in de 3e ronde van de KNSB-competitie).

Op zaterdag 6 november mocht het eerste aantreden in het Denksportcentrum te Bussum, waar tegenstanders BSG1 op het programma stonden. Het clubhuis stond in een pittoresk straatje met fraaie huizen en strategisch geplaatste bloembakken. Parallel daaraan liep de stationsweg met zeker drie kapsalons en evenzoveel Italiaanse eethuizen, waarvan er al eentje was geselecteerd voor de nog-te-verdienen avondmaaltijd. Op voorhand had de zeer tegemoedkomende teamleader Timon Brouwer al laten weten dat men de kantjes niet van de coronamaatregelen afliep bij BSG: we zouden spelen met zogeheten kuchschermen en er werd goed geventileerd. Dat betekende dat we met jassen aan de stukken als paspoorten onder het ambtenaarsloket moesten doorschuiven. Hoe apocalyptisch dat ook moge klinken; in de praktijk had niemand er last van. Daarbij moet gezegd worden dat op geen enkel bord sprake was van een serieuze vluggerfase, zodat niemand hoofdletsel door vallende schermen hoefde te vrezen.

Vrijdag 6 maart 2020, in een matige ambiance in een voetbalkantine ergens in Rotterdam Zuid, was de laatste wedstrijd van Spijkenisse 1 (RSB)  in het pré-Coronatijdperk.
Niemand, ik zeker niet, had gedacht dat de gedwongen rustperiode zo lang zou duren, maar gelukkig konden we op vrijdag 1 oktober jongstleden trappelend van ongeduld weer aantreden voor onze eerste wedstrijd in de RSB Hoofdklasse.
Thuis in de Boekenberg, tegen Krimpen aan den IJssel 1 waarvan we in 2019 nog met 7-1 hadden gewonnen…..
Dat moest toch een niet al te moeilijke opgave worden??

Op voorhand wisten we dat dit we dit seizoen voor een zware opdracht staan, namelijk lijfsbehoud in de eerste klasse. Dan werkt het niet mee wanneer kopman Rick Lahaye verhinderd is en de tegenstander op vrijwel volle sterkte komt opdraven. Maar één ding is zeker, ons team gaat altijd vol het gevecht aan.