Sinds dit seizoen staan de uitslagen tegelijk in de stand. Onder de tabel met de rangschikking staan de uitslagen van de week.
Ik zal wel dit artikel ook blijven bijwerken, zodat ook brug-partijen en hun uitslagen zichtbaar zijn.

Ronde 7 (18 oktober)

1 Paul de Freytas - Job Verheul ½−½

1 Jan Straatman - Patrick Meijer 0−1
2 Walter Vroegop - Savoljub Reljic 1−0
3 Simon van der Beek - Alex van der Most 1−0
4 Peter Leentvaar - Peter van Soest 1−0
5 Dirk Brijs - Fred van den Broeck ½−½
6 Frank Buijck - Simon Schaffeld 1−0

1 Steef Peek - Jan Majoor ½−½
2 Wim den Haan - Jerry Sandifort 1−0
3 Mane Reljic - Rienk Pluim 1−0
4 Martin Verheul - Ger Schraa 1−0
5 Klaas Mol - Piet de Jong 1−0

Brugpartijen

Geen

Spijkenisse 2 speelt dit seizoen in de derde klasse RSB. Doordat er enkele spelers weggevallen zijn en wij ons vorig jaar ternauwernood wisten te handhaven in de tweede klasse, zijn wij vrijwillig een klasse lager gaan spelen.
Na de eerste speelweek liet Spijkenisse 1 een goed resultaat zien, en dat moesten wij natuurlijk proberen te evenaren.

Helaas was het de eerste week wel meteen een kleine puzzel. Peter Leentvaar liet al vroeg weten niet te kunnen spelen en Alex van der Most meldde zich ook af. Gelukkig waren Jerry Sandifort en Fred van den Broeck (tevens als 2e chauffeur) bereid om in te vallen.

Na in het vorige seizoen het kampioenschap in de RSB Hoofdklasse op een haar na te hebben gemist, gingen we op dinsdag 24 september naar Dordrecht om de eerste stap te zetten naar het RSB  kampioenschap. Nieuw seizoen, nieuwe kansen!

En in de eerste ronde al direct een topper, want Dordrecht is de uittredend kampioen van vorig seizoen, die we overigens toen aan de zegekar bonden.
Een kleine meevaller was dat oude bekende Rik de Wilde op vakantie was, maar desondanks kon er van een (licht) rating overwicht voor Dordrecht gesproken worden (2022 tegen 1962).

Het schaakseizoen is weer begonnen. Jordy en ik hebben het teamleiderschap van Gijs na vele jaren trouwe dienst overgenomen. Talent willen wij de kans geven. Djad en Ansh zijn daardoor vaste teamspelers geworden en debuteren als vaste krachten in het 1e.

We spelen in de eerste klasse B. In vergelijking met vorig jaar is de klasse veel sterker geworden. Het wordt dus hard knokken voor SV Spijkenisse om ons te handhaven.  De eerste ronde stond een uitwedstrijd tegen Stukkenjagers 1 op het programma. Helaas verloren wij met 6-4.

Een verslag per partij hieronder:

Eindstand (top 20)

positie achternaam voornaam tus-voeg score
1 Verheul Job   126
2 Both Erik   123