Het wilde in het schaakjaar 2019 nog niet helemaal vlotten met het eerste KNSB-team. Na vier rondes hadden we zeven matchpunten, na zeven rondes stonden we nog steeds op zeven ……
In de zevende ronde (zonder onze topper Rick) werden we naar mijn mening voor het eerst tamelijk kansloos door het sterke Oud Zuylen Utrecht  op een nederlaag getrakteerd.
De eerste uitslag in deze wedstrijd was een korte remise van Maurits. Het zag er optisch aardig uit, maar het witte voordeel was in feite marginaal.
Helaas werd dit gevolgd door een nederlaag van Wilmar. Hij probeerde het wel, maar zijn tegenstander speelde het vrij koel en incasseerde wat pionnetjes en het volle punt.
Jordy kwam met zwart onder druk te staan, maar toen wit het niet zo doortastend deed werd het snel remise.
Ook Joey bracht een remise op het scorebord, hier gebeurde niet zo heel veel, maar Joey had wel het loperpaar. Misschien had hij door de spanning te handhaven een winstpoging kunnen wagen. Zoals het nu ging was het een solide remise.
De met zijn vorm tobbende Daniël zette zijn toren op een verkeerd veld en toen maakte zijn tegenstander het met een gevaarlijke vrijpion gedecideerd af.
Het KNSB-Bekerteam presteert dit seizoen geweldig. Na overwinningen op Fischer Z, Zukertort Amstelveen en Rijswijk kwam in de vierde ronde op 5 april het sterke DSC uit Delft op bezoek.
Spijkenisse was slechts één keer eerder zo ver gekomen (in het seizoen 2012/2013) maar toen werden we jammerlijk uitgeschakeld door Paul Keres.
De inzet was plaatsing voor de finale van poule C, als die finale gewonnen wordt dan mogen we meedoen in de landelijke finale die op Hemelvaartsdag in Leiden wordt gespeeld (maar zo ver zijn we nog niet J ).

DSC kwam niet met zijn vier sterkste spelers, maar had met IM Joost Michielsen, Joost van Ruitenburg (oude bekende van RSR Ivoren Toren) en de routiniers Gert Legemaat en Ted Barendse een klein ratingoverwicht van 11 punten. Dat beloofde een spannende strijd te worden!

De partijen aan de eerste twee borden waren het eerst beslist.

Wit  - Zwart  Uitslag
22 Jerry Sandifort - Extern 0-1
23 Hans Koedam - Extern 1-0
Geachte leden,

Voor de competitie van de senioren werd er gevraagd naar wijzigingen in de interne competitie. Hierop hebben Ruud van der Beek, Werner Hübner, Richard Koopman, Jerry Sandifort en Fred van den Broeck om de tafel gezeten en mailcontacten gehad om tot een voorlopig voorstel te komen. In dit artikel worden de kernpunten uitgeweid en toegelicht.

Met de haven (de finale tegen Het Zwarte Paard uit Schiedam) in zicht is het RSB-Bekerteam op 22 september thuis in de Boekenberg jammerlijk tegen de klip Krimpen ad Ijssel opgelopen.

En dat terwijl teamleider Ricardo om ons ratingoverwicht nog verder te vergroten Daniël had opgesteld i.p.v. Wilmar. Dit mocht helaas niet baten.
Wilmar was wel aanwezig als supporter, het klaarzetten van de borden en voor het geval dat op het laatste moment een invaller nodig was. Dank daarvoor!