“Wat in het vat zit verzuurt niet” zegt men wel eens, maar mijn hoop was dat door het verslag van de uitwedstrijd van Spijkenisse 1 tegen RSR Ivoren Toren 1 een aantal weken uit te stellen de tijd de wrange smaak van onze nederlaag iets zou verzoeten.
Een beetje gelukt, maar ik werd toch niet helemaal vrolijk toen ik een aantal partijfragmenten weer eens aan een nadere studie onderwierp.
Ondanks dat, toch een verslag van deze (voorlopig?) laatste wedstrijd van het seizoen. Dat hoort nu eenmaal bij de taak van een teamleider, zowel in goede als in slechte tijden …… Lees en huivert!

Schaakvereniging Spijkenisse heeft zowel een jeugd- als een seniorenafdeling.
Onze Jeugdclubavond is elke week op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30. Daarna is de zaal voor de Senioren beschikbaar tot 24 uur.

De vrijdagavonden bij Schaakvereniging Spijkenisse zijn altijd gezellig, leerzaam en geschikt voor iedereen die kan schaken of geïnteresseerd is om te leren schaken. Er zijn groepen op sterkte, dus altijd spelers van ongeveer vergelijkbaar niveau.

We spelen met teams in de regionale RSB-clubcompetitie, doorde weekse avonden,
en in de landelijke KNSB competitie, op de zaterdagen.

Op de maandag- en dinsdagavonden worden groepstrainingen gegeven door gediplomeerde trainers, waar de schakers het extra stapje maken om op een hoger niveau te komen. Deze extra trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor de schakers die al kunnen schaken en al een beetje ervaring op zak hebben.

Jaarlijks organiseert de schaakvereniging meerdere senior clubavond evenementen, waaronder Kerst- en Paas-schaken, snel-schaak/schuif kampioenschap.  Daarnaast organiseren we meerdere toernooien.
Het Open Kampioenschap, de Vierkamp, het Snel-schaak kampioenschap en de Marathon.

De beste indruk van onze vereniging krijgt u echter door op een vrijdagavond eens langs te komen. Iedereen mag bij ons twee avonden 'op proef' meespelen, waarbij hij of zij partijen tegen andere spelers van dezelfde speelsterkte speelt.

Als je een keer wilt komen kijken of voor vragen kan u contact opnemen met de Competitieleider:
Naam: Werner Hubner

Lid worden van de schaakvereniging? Het inschrijfformulier kunt u hier vinden en info over de contributie hier. Voor vragen over lidmaatschap of opzegging hiervan, kan u contact opnemen met de secretaris.
Naam: Werner Hubner

Het adres van ons clublokaal is: Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
Telefoonnummer: 06-46539904 (tijdens activiteiten)
Na bekend worden van verscherpte Corona maatregelen, op vrijdag 26-11, is na goed overleg met de tegenstanders van SV-Spijkenisse, SV-Krimpen,  besloten de wedstrijden van zaterdag 27 november niet door te laten gaan.
Zodra er meer bekend wordt, zal naar een nieuwe datum gezocht worden.

In de tweede (thuis)wedstrijd op vrijdag 29 oktober kreeg Spijkenise 1 een stevige tegenstander voor de kiezen. Charlois Europoort had voor de zekerheid de sterke Julian van Overdam  (2420) en herintredende Jan van Overdam opgesteld. Uit angst voor de schaakkracht van Spijkenisse 1 ?
De toch al hoge bloeddruk van teamleider Erik was 2 uur voor de wedstrijd ook al zwaar op de proef gesteld door het afzeggen van onze topper Maurits, die zich niet goed voelde (inmiddels gelukkig weer helemaal hersteld gezien zijn overtuigende zege in de 3e ronde van de KNSB-competitie).

Op zaterdag 6 november mocht het eerste aantreden in het Denksportcentrum te Bussum, waar tegenstanders BSG1 op het programma stonden. Het clubhuis stond in een pittoresk straatje met fraaie huizen en strategisch geplaatste bloembakken. Parallel daaraan liep de stationsweg met zeker drie kapsalons en evenzoveel Italiaanse eethuizen, waarvan er al eentje was geselecteerd voor de nog-te-verdienen avondmaaltijd. Op voorhand had de zeer tegemoedkomende teamleader Timon Brouwer al laten weten dat men de kantjes niet van de coronamaatregelen afliep bij BSG: we zouden spelen met zogeheten kuchschermen en er werd goed geventileerd. Dat betekende dat we met jassen aan de stukken als paspoorten onder het ambtenaarsloket moesten doorschuiven. Hoe apocalyptisch dat ook moge klinken; in de praktijk had niemand er last van. Daarbij moet gezegd worden dat op geen enkel bord sprake was van een serieuze vluggerfase, zodat niemand hoofdletsel door vallende schermen hoefde te vrezen.

Vrijdag 6 maart 2020, in een matige ambiance in een voetbalkantine ergens in Rotterdam Zuid, was de laatste wedstrijd van Spijkenisse 1 (RSB)  in het pré-Coronatijdperk.
Niemand, ik zeker niet, had gedacht dat de gedwongen rustperiode zo lang zou duren, maar gelukkig konden we op vrijdag 1 oktober jongstleden trappelend van ongeduld weer aantreden voor onze eerste wedstrijd in de RSB Hoofdklasse.
Thuis in de Boekenberg, tegen Krimpen aan den IJssel 1 waarvan we in 2019 nog met 7-1 hadden gewonnen…..
Dat moest toch een niet al te moeilijke opgave worden??