Afgelopen zaterdag was het startschot gegeven en was de eerste speeldag van de Persoonlijke jeugdkampioenschappen van de RSB begonnen. Tijdens dit toernooi gaan de jeugdschakers uit regio Rotterdam de competitie aan en zullen de besten een ticket verkrijgen naar het NK.

De eerste speeldag was het in de veilige thuishaven, de boekenberg, waar de C en de FGH als eerste hun schaakkunsten konden laten zien. De FGH spelen deze dag zeven rondes en de C spelen drie rondes. Op 25 januari spelen ze de laatste drie rondes.

De afgelopen maanden was Rotterdam het strijdtoneel van de landelijke Jeugd Club Competitie (JCC). Ons A team met (Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny en Vinh Nuygen) was voor het 2e jaar ook weer van de partij wat al een prestatie op zich was. Alle topschakers van Nederland tot 21 jaar waren aanwezig. Tijdens de 4 lange zaterdagen (Sept, Okt en 2 in Nov) moesten onze talenten 2 lange partijen (100 min p.p.p.p + 10sec increment) per dag spelen.

De kerstvakantie is alweer om de hoek en ook tijdens de vakantie kan je schaken op vrijdagavond tijdens onze clubavond! Om de vakantie goed te starten is er tijdens de clubavond van 20 december een uitdagende kerst verrassing in de vorm van een simultaan tegen één van onze sterkste jeugdspelers, Ansh Jakhari. Lukt het jou ook om een punt weg te snoepen van deze wereldschaker? Voor alle schakers die een mooie partij spelen of een punt kunnen pakken, zijn er leuke prijsjes!

Ook na de jeugdclubavond kan je nog schaken. Tijdens de seniorenclubavond van 20 december is ook weer het jaarlijks kerstschaken van 19:45 tot 24:00 met aan het einde een leuke tombola!

N
amens de gehele jeugdafdeling wens ik iedereen prestige feestdagen en een mooie jaarwisseling!

Feestelijke groeten,
Steyn de Lange

Afgelopen zaterdag was alweer de derde speeldag voor de Jeugdclubcompetitie. Nadat Spijkenisse-A1 de vorige speeldag al een matchpunt geproefd had, ging het team weer in het Podium aan de Maas op het strijdtoneel voor meer. Hoewel dit jonge team niet meespeelt voor de prijzen, waken ze er wel voor om niet te degraderen. Elk punt is dus zeker mooi meegenomen!

Helaas konden ze niet op volle kracht aanwezig zijn, maar vonden ze een goede invaller in Vinh Nguyen Quang. De eerste wedstrijd van de dag mocht het team aan de tafel zitten tegenover de Waagtoren A1. Gaat dit jonge team weer matchpunten pakken?