Na een gek half jaar was het eindelijk weer mogelijk om op de club te schaken met de jeugd. Maar in deze afgelopen periode heeft de jeugd van SV-Spijkenisse niet stil gezeten en heeft online het schaakbord gevonden. De winnaars van de jeugdgroepen zijn tijdens de eerste clubavond in het zonnetje gezet en hebben een prijs ontvangen!

In de hoofdgroep werd halverwege het online seizoen al duidelijk wie er aan de top kwam te staan. Met zijn agressieve openingen, riskant spel en zijn Fortnite dansjes wist Lavanan Ponnaiya (337) de eerste plaats te bemachtigen in de hoofdgroep! Vlak achter hem volgde zijn broer, Pathman Ponnaiya (302), en derde is Zayd Maes (94).

In tegenstelling tot de hoofdgroep, was het in groep 1 erg spannend wie de eerste plaats zou winnen. Het puntenverschil in de top 3 ligt erg dicht bijelkaar, maar met 4 punten meer is Luca van Deelen (284) eerste geworden! Lisa Verbunt (280) heeft hard gevochten voor haar punten en heeft een mooie twee plaats te pakken. Op de derde plaats is Dominick Burger (260) ook een geduchte tegenstander geweest!

Op de club is hij vaak een rustige jongen, maar in de online competitie was Keano van Deelen (144) heel strijdlustig. Zijn resultaat heeft dat ook laten zien en is eerste geworden in groep 2! Ook Siddarth Car (65) wist zichzelf omhoog te vechten in het moeilijke speelveld en is tweede. Voor Thijs Vissers (40) was het misschien een verrassing tijdens de prijsuitreiking, maar hij heeft toch echt de derde plek behaald!

Groep 3 is nog een erg jonge groep schakers, dus niet iedereen kon makkelijk schaken achter het beeldscherm. Gelukkig waren er wel drie schakers die leuk hebben meegedaan. Vooral Floris Griep (16) was erg actief in de competitie en heeft met de meeste punten groep 3 gewonnen. Tirza en Nathan zijn nog erg jong, maar hebben met hulp van hun broers en vader een paar keer leuk meegeschaakt!

Het online seizoen is weer voorbij en gelukkig kan er nu ook weer achter het bord worden geschaakt. Het is nog niet helemaal zoals vorige schaakjaren, maar langzaam maar zeker starten de jaarlijkse evenementen weer en komt de schaakwereld opnieuw tot leven. Ondanks alles, laten we er weer een gezond en vooral leuk schaakjaar van maken!

Alle foto's en het eindresultaat onder de 'lees meer' tag.

Op woensdag 12 februari werd in de Boekenberg gestreden om het Kampioenschap van Nissewaard.

14 teams deden mee, en Schaakvereniging Spijkenisse was ook dit jaar de gastheer voor dit toernooi.

Ook werd er gestreden voor het Individuele Kampioenschap Van Nissewaard.
De uiteindelijke winnaar was onze eigen Lavanan Ponnaiya. Lisa Verbunt behaalde net als Lavanan op bord 1 de maximale score van 5 punten en mag zich dit jaar ook bordkampioen noemen.

Kijk op https://www.schoolschakennissewaard.nl/ voor een verslag en de uitslagen.

Team 1 en 4 moesten zich deze ronde gezamenlijk verplaatsen naar Krimpen. De Pannekoe.

Team 1 deed goede zaken, niet in de laatste plaats door een goede invalbeurt, met 3 punten, door Djurre Vermeij.
Het team promoveert daardoor weer naar een Poule 2 in ronde 5.

De wintercompetitie is klaar en de eindstand was bepaald. Na veel gespeelde partijen moesten er een handvol fanatieke jeugdschakers afgelopen vrijdag nog beslissingspartijen spelen! In de hoofdgroep was de kampioen al duidelijk, maar Lizzy en Silas gingen nog strijden voor de derde plaats. Djurre, Hannah en Rajeev moesten in een driekamp bepalen wie er tweede en derde zou worden en in groep 2b gingen Thu en Rayan spelen voor de eerste plaats!

In een zaal, klaargezet voor het PJK de volgende dag, konden de schakers in rust hun partijen spelen. Met trainers en begeleiders die aandachtig meekijken en af en toe een ouder die door de ramen heen gluren, was er genoeg bekijks voor deze partijen. Dan blijft er alleen nog één vraag hangen : "Who will rise to the top?"

Afgelopen zaterdag was het startschot gegeven en was de eerste speeldag van de Persoonlijke jeugdkampioenschappen van de RSB begonnen. Tijdens dit toernooi gaan de jeugdschakers uit regio Rotterdam de competitie aan en zullen de besten een ticket verkrijgen naar het NK.

De eerste speeldag was het in de veilige thuishaven, de boekenberg, waar de C en de FGH als eerste hun schaakkunsten konden laten zien. De FGH spelen deze dag zeven rondes en de C spelen drie rondes. Op 25 januari spelen ze de laatste drie rondes.

De afgelopen maanden was Rotterdam het strijdtoneel van de landelijke Jeugd Club Competitie (JCC). Ons A team met (Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny en Vinh Nuygen) was voor het 2e jaar ook weer van de partij wat al een prestatie op zich was. Alle topschakers van Nederland tot 21 jaar waren aanwezig. Tijdens de 4 lange zaterdagen (Sept, Okt en 2 in Nov) moesten onze talenten 2 lange partijen (100 min p.p.p.p + 10sec increment) per dag spelen.